Cari Lirik * A * B * C * D * E * F * G * H * I * J * K * L * M * N * O * P * Q * R * S * T * U * V * W * X * Y * Z * # Klik Sini

Mari SERTAI ribuan rakan kami di Facebook SEKARANG :)

ANDA SUKA BLOG ini?? Bookmark & Kongsi page yang anda SUKA sekarang!










*Link LirikSemuaLagu pada Website & Blog Anda

Tonton Live Online City vs United

tags:Tonton Live Online City vs United, united lawan city, epl, liga perdana inggeris, Tonton live streaming

20:00English Premier League : Manchester City - Manchester UnitedMon Apr 30th

Tonton Online Manchester City VS Manchester United 30/4/12

Tonton Percuma Online Streaming Manchester City VS Manchester United 30/4/12

Tonton Siaran Langsung Live English Premier League : Manchester City - Manchester United  Klik Sini

info: Link untuk perlawanan Man city vs united hanya akan diletakkan 30 minit sblm perlawanan bermula. Harap maklum.


tags:Tonton Percuma Online Streaming Manchester City VS Manchester United 30/4/12, mu vs city, man city vs united, streaming online, watch free, football, BPL, English Premier League

Penyerang Baru Beri Harapan Positif Kepada Harimau Malaya

Perkembangan positif




PENGENDALI Harimau Malaya, Datuk K. Rajagobal tidak mahu skuadnya cepat berpuas hati meskipun berjaya mencatatkan kemenangan bergaya 6-0 ke atas Sri Lanka dalam satu perlawanan persahabatan di Stadium Shah Alam malam kelmarin.

Menurut beliau, masih terlalu awal untuk berasa selesa kerana banyak lagi perkara yang perlu dipertingkatkan menjelang tiga lagi aksi persahabatan menentang Filipina (1 Jun) dan juga Singapura pada 8 dan 12 Jun depan.

“Kemenangan ini penting untuk meningkatkan semula keyakinan pasukan, namun rentak dan tempo permainan serta kombinasi pemain dilihat masih perlu dipertingkatkan.

“Pada masa sama, saya juga memuji kesungguhan pemain muda yang mampu memberikan cabaran kepada pemain yang lebih senior. Saya percaya, ia satu perkembangan yang sihat,” katanya kelmarin.

Dalam perlawanan kelmarin, penyerang muda negara, Ahmad Hazwan Bakri ternyata berada dalam kelas tersendiri apabila berjaya meledak hatrik pada minit ke-71, 81 dan 90.

Ia merupakan penampilan pertama Ahmad Hazwan bersama skuad kebangsaan sementara tiga lagi gol skuad Harimau Malaya dijaringkan oleh Wan Zack Haikal Wan Nor (dua gol) dan Azamuddin Akil.

Ia juga merupakan kemenangan pertama skuad kebangsaan dalam tujuh siri perlawanan persahabatan berstatus A setakat ini setelah kali terakhir mencatatkan kemenangan ketika menewaskan Taiwan 2-1 di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada 29 Jun tahun lepas.

Selepas itu, Harimau Malaya sekadar mencatatkan keputusan seri ketika menentang Singapura, India dan Filipina, selain turut tewas kepada Taiwan, Singapura, Australia dan India.

Mengulas lanjut, Rajagobal memberitahu, skuadnya juga dilihat agak ‘lambat panas’ apabila gagal beraksi agresif pada 20 minit pertama permainan.

“Namun, saya memuji semangat pemain yang berjaya mengekalkan momentum meskipun saya melakukan beberapa pertukaran.

“Apa pun, ini baru satu permulaan dan saya harap setiap kekurangan skuad akan dapat diperbaiki selepas ini,” katanya.

Selepas aksi menentang Filipina dan Singapura, skuad kebangsaan bakal diuji Arsenal dan Manchester City pada 24 dan 27 Julai depan.

Chong Wei Kalah Di Terbuka India

Chong Wei tumbang

CHONG WEI gagal mempertahankan gelarannya pada Terbuka India selepas tewas kepada pemain muda Korea Selatan, Shon Wan Ho semalam.

APA sudah jadi dengan jaguh negara, Datuk Lee Chong Wei?Adakah kecederaan di bahagian bahu kanan yang di alaminya sebelum ini masih menghantui pemain No. 1 dunia itu.

Semalam, Chong Wei menerima tamparan hebat apabila gagal dalam misi mempertahankan kejuaraan pada Kejohanan Badminton Siri Super Terbuka India 2012.

Dia kalah kepada bintang muda Korea Selatan, Shon Wan Ho pada final kejohanan itu yang berlangsung di New Delhi.

Tewas pada set pertama 18-21, Chong Wei kembali bangkit apabila mencatatkan kemenangan 21-14 pada set kedua.

Bagaimanapun, hasrat untuk menyaksikan Chong Wei, 30, merangkul gelaran juara buat kali kedua selepas melakukannya pada tahun lalu tidak kesampaian apabila dia tewas 19-21 pada set penentuan.

Kekalahan itu sekali gus menyaksikan Chong Wei gagal dalam misi untuk merangkul kejuaraan ketiga tahun ini.

Pada Januari lalu, pemain kelahiran Pulau Pinang itu tampil bergaya apabila merekodkan kejuaraan pada Terbuka Malaysia dan Terbuka Korea.

Namun, kekalahan itu tidak mendatangkan kesan besar buat Chong Wei apabila dia masih berjaya mengekalkan kedudukan sebagai pemain No. 1 dunia.

Ia sekali gus meletakkan pemain itu sebagai pemain pilihan pertama menjelang temasya Sukan Olimpik 2012 di London Julai depan.

Terbuka India merupakan kejohanan pertama yang disertai Chong Wei selepas dia kembali pulih daripada masalah kecederaan bahu kanan ketika aksi final kejohanan Seluruh England bulan lalu.

Sudah-Sudah Dynda & Nawkhi Lirik, MP3

Lirik Lagu: Sudah-Sudah - DynDa & Nawkhi

Bukan mudah untuk bermain kata
Ungkapkan cinta kerana ia berharga
Kau pun tahu itulah prinsipku
Kau pun tahu itulah diriku
Bukan mudah untukku berjanji
Mana mungkin, itu tak pasti
Fahamilah cintaku ini, cinta suci, mungkinkah terjadi
Bila prinsipmu dan aku tidak selari lagi

(C/O)
Sudah sudah jangan kau rayu, merayu
Ku dah jemu, biarkan berlalu
Jangan jangan sudah kau ganggu mengganggu
Berundurmu jauh dariku

Lakon layar kamu itu, konklusiku kau Cuma penipu
Propaganda semanis madu
Kau perlu buka cermin gelapmu, diagnosis symptom pada akalku
Ku bukan gadis kau jerat dulu, buta tuliku

(C/O)
Sudah sudah jangan kau rayu, merayu
Ku dah jemu, biarkan berlalu
Jangan jangan sudah kau ganggu mengganggu
Berundurmu jauh dariku

Dominasi berlaku, menggila rapsodiku
Tsunamiku bunuh egomu
Kucebikkan bibirku, kasanova tak malu
Beban galas hidupku

(C/O)
Sudah sudah jangan kau rayu, merayu
Ku dah jemu, biarkan berlalu
Jangan jangan sudah kau ganggu mengganggu
Berundurmu jauh dariku

(Rap)
Aku bukan pujangga, bukan pemain cinta
Madah harus waspada dari kau terus menghina
Tsunamimu menggila, buat aku tergila
Dengarlah kata dulu ku satu dalam sejuta
Lihatlah ke dalam dirimu, dengan mata hati
Kerana kau lebih yakin dengan imaginasi, halusinasi,
Yang belum pasti, fitnah dan dengki, itu yang kau fahami

(Rap female)
Hey Nawkhi, bukan halusinasi
Tapi realiti tentang soal hati pernah kau mengerti
Hey Nawkhi, sejak dulu lagi, aku rasa sangsi
Kiniku pasti kau gengsi
Renni, Reella, Elly, siapa lagi?
Sudah ku kata berkali-kali tiada lagi
Tiada lagi kepercayaan yang akan ku bagi
Sudah sudah, apa lagi? Oh please
Sudah-Sudah Dynda & Nawkhi Lirik, MP3

tags:Sudah-Sudah Dynda & Nawkhi Lirik, MP3

Terlalu Mencintaimu- Suki Lirik, MP3

Lirik Lagu Terlalu Mencintaimu- Suki Low Lirik, MP3


Sakit, perih, menusuk hatiku
Saat kamu ucap kata itu
Ku hanya bisa meneteskan air mata
Jatuh rasanya langit ini

Apa salahku
Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu

Benarkah salahku
Ku terlalu mencintaimu
Hingga kau buat aku terlarut kedalam
Mungkin ku tak bisa hidup
Tanpa kamu di sisiku
Ku yakin bisa melewati
Tapi berat sayang

Sakit, perih, menusuk hatiku
Saat kamu ucap kata itu
Ku hanya bisa meneteskan air mata
Jatuh rasanya langit ini

Apa salahku
Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu

Benarkah salahku
Ku terlalu mencintaimu
Hingga kau buat aku terlarut kedalam
Mungkin ku tak bisa hidup
Tanpa kamu di sisiku
Ku yakin bisa melewati
Tapi berat sayang



tags:Terlalu Mencintaimu- Suki Lirik, MP3, Lirik terlalu mencintaimu, terlalu mencintaimu suki

Kerana Kasihmu -GX4 Lirik, mp3

Lirik Lagu Kerana Kasihmu -GX4 lyrics

Kerana Kasihmu -GX4 Lirik, mp3

Lirik Lagu Kerana Kasihmu (OST Vanilla Coklat) – GX4


Lirik Lagu Kerana Kasihmu (OST Vanilla Coklat) – GX4

Terkadang bicara hati mula berbisik
Kehadiranmu anugerah yang terindah
Mengapa rindu ini semakin hebat ku rasakan
Sekalung cinta mu takkan ku persia

PRE CHORUS :
Andai daku dapat kuggenggam erat jari-jemari mu
Mengharungi nista hidup yang penuh berliku
Harapan ku kau mengerti dan cuba memujuk hati
Terima diri ku seadanya

CHORUS
Cahaya pesona kasihku terindah untukmu
Terukir di hati hanya untuk mu
Sambutlah tangan bawa ku terbang ke awan biru
Dengarlah kasihku
Dengarlah sayangku

RAP:
Role Role Role Roda berputar laju
Ku merindu pada mu
Setiap saat waktu
Ku merindu belaian mu
Dan manja mu, kasihku

Ku merindu pada mu
Setiap saat waktu
Ku merindu belaian mu
Dan manja mu,kasihku

Terlebih rindu … Terlebih manja
Terlebih sayang kepadamu
Bagaikan dunia jadi milik kita
Selama-lamanya
ho hu ho

Semusim tlah berlalu menggamit jiwaku
Di saat diperlukan wajahmu menjelma
Andai sedetik saat ku hidup tanpa diri mu kasih
Tak terdaya ku meluahkan nya


tags:Kerana Kasihmu -GX4 Lirik,Kerana Kasihmu mp3, GX4 lirik, kerana kasihmu lirik, video kerana kasihmu,

Angkasa -Diandra Arjunaidi lirik, mp3

Lirik lagu Angkasa-Diandra Arjunaidi lyrics +VIDEO

Lirik Lagu Angkasa : DIANDRA ARJUNAIDI

Jika ku tuliskan
Sepucuk surat cinta oh, bagimu
Mungkinkah ia mampu
Mengubah fikiranmu
Tentang diriku yang sayang
Menanti kan tibanya hari

*Ke angkasa
Dan kembali
Ku tetap berada disisi
Cinta kita bagaikan fantasi
Kau lah yang ku miliki
Kau lah yang ku mencari
Selama-lamanya

Walaupun kita dua insan
Yang tak pernah memahami
Diri kita yang berlainan alam
Tapi takdir kita bertemu
Dan ku tak akan lepaskan
Perasaan ini

*

Dan sayang mungkin kita
Tak harus kekal begini
Dan sayang kita harus
Menempuhi realiti
Realiti, realiti

* 2x


tags:Angkasa -Diandra Arjunaidi lirik, Lirik lagu Angkasa,Angkasa-Diandra Arjunaidi mp3, Lirik lagu Angkasa-Diandra Arjunaidi lyrics, lirik lagu Diandra Arjunaidi, lirik angkasa, angkasa lirik, Diandra Arjunaidi mp3, video

Melly Goeslaw Feat Irwansyah - Love Story Lirik

Melly Goeslaw Feat Irwansyah - Love Story Lyrics
Lirik Lagu Melly Goeslaw Feat Irwansyah - Love Story

bila cinta endapkan semua harapan
jalan terjal dan mematikan pasti ku tempuh juga
bila cinta seribu tahun akan ku tunggu
walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu
reff:
love story let’s make a history
sejarah cinta kita menguasai bumi
mengalahkan semua yang paling terindah

love story let’s make a history
biarpun seribu bencana meremukkan tubuh kita
namun cinta kita tetap akan utuh

love story

bila cinta (bila cinta) seribu tahun akan ku tunggu
walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu (menggapaimu)

repeat reff

meremukkan tubuh kita namun cinta kita tetap akan utuh
love story, love story, love story

tags:Melly Goeslaw Feat Irwansyah - Love Story Lirik, Melly Goeslaw Feat Irwansyah - Love Story Lyrics

Lirik Lagu Sesal Mendua-Klangit lyrics


Lirik Lagu Sesal Mendua-Klangit

Dulu
Ku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta

Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi
Semakin jauh
Aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua.. kembali bersama

Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu , rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh tuhan tolong aku


Tags:Lirik Lagu Sesal Mendua-Klangit

Lirik Lagu Sammy Simorangkir – Sedang Apa Dan Di Mana

Lagu Tema Ariana Mikhail | Sammy Simorangkir – Lirik Lagu Sedang Apa Dan Di Mana

dulu selalu ada waktu untuk kita
kini ku sendiri
dulu kata cinta tak habis tercipta
kini tiada lagi (lagi)

sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani janji hati kita

sedang apa dan dimana wooo
sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani menjalani menjalani janji hati kita



tags: Sammy Simorangkir – Lirik Lagu Sedang Apa Dan Di Mana,Lirik Lagu Sammy Simorangkir – Sedang Apa Dan Di Mana

Carta Hot Fm 30 29 April 2012


Carta Hot Fm 30


01.Terukir Di Bintang-Yuna


02.Sesal Mendua-Klangit

03.Sedang Apa & Dimana-Sammy Simorangkir


04.Tapi Bagaimana-Spider


05.Semua Isi Hatimu-3 Suara (Jac/Ning/Shila)


06Lagu
Bedroom Sanctuary


07Biar Sampai Ke Bintang
Asmidar


08.Angkasa
Diandra Arjunaidi


09.Milik Siapakah Gadis Ini
Jinbara & Fiq


10.Jangan Takut
Nidji


11.Pencinta Terbaik
Sofazr

12.Love Story
Melly Goeslow & Irwansyah


13.Tentang Rasa
Astrid

14.Sudah-SudahDynda & Nawkhi


15.Cinta Bersatu
Liyana Jasmay


16.Kosong
Najwa Latif


17.Sebelah Jiwaku
Jaclyn Victor


18.Sesaat Kau Datang
Ramlah Ram & Sleeq


19.Aku Bersahaja
Rossa & Taufik Batisah


20.Cerita Dia
Drama


21.Terlalu Mencintaimu
Suki


22.Ke Sana Denganmu
Adibah Noor/Sam


23.Kisah Kita
Hunny Madu & Anuar Zain


24.Penerang Hati
6ixth Sense & Saujana




25.Beginilah Caranya
Shaheizy Sam & Yana Samsuddin


26.Menyanyilah La la la la
Ella




27.Doa Untuk Ibu
Ungu



28.Tiba
Mafa




29.Baru
Estranged
Undi

30.Kerana Kasihmu
GX4

Video Youtube Keganasan BERSIH 3.0

Video Youtube Keganasan BERSIH 3.0


tags: BERSIH, Ambiga, Bersih 3.0, Perarakan, Tunjuk Perasaan, Polis, tonton video youtube bersih, anti lynas

Skuad Tempang Kim Swee Menang


Kim Swee puji barisan pemain 'skuad tempang'


2012/04/29

RIAK wajah pengendali Harimau Muda, Ong Kim Swee jelas gembira tatkala barisan pemainnya yang berstatus 'skuad tempang' mempamerkan aksi terbaik mencipta kemenangan 3-1 ke atas Hougang United FC pada saingan Liga Singapura (Liga-S) di Stadium Yishun, Singapura, kelmarin.

Tanpa kelibat empat tonggak utama, Mahali Jusali, Fadhli Shas, Wan Zack Haikal Wan Nor dan Ahmad Hazwan Bakri yang bersama skuad senior, keupayaan pemain yang sedia ada mampu mengimbangi kekuatan Hougang United diperkuatkan empat pemain import harus dipuji tatkala tidak kekok mempamer aksi berkualiti.
“Saya senaraikan 15 pemain tetapi hanya 13 pemain sahaja yang mampu beraksi dan memang agak sukar membuat percaturan taktikal tetapi karektor pemain yang ingin menebus kehampaan selepas tewas 2-0 kepada Balestier Khalsa FC tempoh hari mencetus semangat baru buat mereka melakar kemenangan.
“Kesebelasan pemain yang saya turunkan tidak kenal erti penat sebaliknya mereka bergerak dalam satu pasukan dan saya memuji sikap kapten Affize Faisal Mamat apabila dia bukan sahaja beraksi di benteng pertahanan, sebaliknya mampu bertindak selaku penyerang untuk menjaringkan gol.

“Paling ketara apabila aksi memasuki 10 minit terakhir, pemain mula mengalami kecederaan dan kekejangan otot dan saya terpaksa bergantung kepada kelibat sembilan pemain sahaja bertarung di padang ketika tiga lagi pemain sudah tidak mampu lagi beraksi sehingga memaksa penyerang A Thamil Arasu turun ke bawah bertahan,” katanya.

Harimau Baham Sri Lanka

Harimau Malaya baham Sri Lanka

2012/04/29


WAN Zack (kanan) bijak memperdaya penjaga gol Sri Lanka sebelum merembat bola ke dalam gawang lawan pada perlawanan persahabatan antarabangsa di Stadium Shah Alam, malam tadi.
HATRIK Ahmad Hazwan Bakri, dua ledakan Wan Zack Haikal Wan Nor dan satu gol Azamuddin Akil memastikan skuad kebangsaan mencatat kemenangan penuh bergaya membelasah Sri Lanka 6-0 pada aksi persahabatan antarabangsa di Stadium Shah Alam, malam tadi.

Lebih bermakna, ia kemenangan pertama untuk aksi berstatus A selepas tujuh perlawanan - seri bertemu Singapura, India dan Filipina serta tewas kepada Taiwan, Singapura, Australia dan India, dengan kali terakhir ia dicapai ketika menewaskan Taiwan 2-1 di Bukit Jalil, 29 Jun tahun lalu.
Namun jurulatih kebangsaan, Datuk K Rajagobal enggan dibuai keyakinan kerana baginya banyak lagi yang perlu dipertingkatkan sebelum tiga lagi aksi persahabatan menyusul - bertemu Filipina pada 1 Jun serta Singapura, 8 dan 12 Jun ini.
“Secara keseluruhan, kita beraksi baik tetapi perlu dipertingkatkan lagi dari segi rentak dan tempo permainan serta kombinasi pemain. Apa pun kemenangan ini penting untuk meningkatkan semula keyakinan pasukan.

“Memang pada 20 minit pertama, kita gagal beraksi agresif sebaliknya Sri Lanka cara permainannya mengejutkan. Tapi dua gol pada babak pertama memberi mereka tekanan dan gol ketiga mematahkan semangat mereka.

“Kita pula berjaya mengekalkan momentum dan terus menambah gol biarpun selepas saya melakukan beberapa pertukaran. Perkembangan sihat apabila pemain muda mampu beri cabaran kepada pemain senior,” kata Rajagobal pada sidang media selepas perlawanan.

Skuad kebangsaan mendahului 2-0 pada separuh masa pertama menerusi dua jaringan Wan Zack pada minit ke-24 dan 26 sebelum gol ketiga dan keempat menyusul hasil sumbangan Hazwan pada minit ke-71 dan 81. Azamuddin menjadikan kedudukan 5-0 pada minit ke-84 sebelum Hazwan melengkapkan hatrik menerusi tandukan pada minit ke-90.

Tonton Video Perlawanan Prrsahabatan Malaysia Vs Sri Lanka (6-0) Pada 28 April 2012


"Indahnya Dapat Tewaskan City"-Fergie

KEMENANGAN ke atas Manchester City pimpinan Roberto Mancini sudah pasti akan menjadi kejayaan paling istimewa untuk Alex Ferguson sepanjang 26 tahun bersama Manchester United.
pix_gal0
Bagi penyokong setia merah dan biru, kejayaan di Stadium Etihad, esok harus menjadi ‘hari paling penting dalam hidup mereka.’
Pendahulu liga, United akan melangkah ke gelanggang dengan kelebihan tiga mata ke atas ‘jiran yang bising’ itu dan ia adalah kedudukan sama, musim lalu dengan baki tiga perlawanan apabila berdepan Chelsea dengan kelebihan mata sama.
Kemenangan akan membantu mereka menjarakkan kepada enam mata dan keputusan seri di Blackburn dalam perlawanan berikut akan mengesahkan mahkota kejuaraan menjadi milik mereka.

tags: Manchester city vs Manchester united, liga perdana inggeris, Bpl, Epl, result, keputusan terkini, united, city, gol, tevez, rooney, live streaming, Manchester city Lawan Manchester united

Wigan Kejutkan Newcastle United

Wigan kejutkan Newcastle

WIGAN 29 April - Kelab yang berdepan risiko penyingkiran, Wigan Athletic terus menampilkan aksi cemerlang apabila mengejutkan pasukan yang berada di tangga keempat, Newcastle, 4-0 di Stadium DW .

Victor Moses menjaringkan dua gol pada minit ke-13 dan 15 sebelum Shaun Maloney dan Franco Di Santo masing-masing menambah dua gol lagi pada minit 36 dan 45 bagi meletakkan Wigan kini enam mata daripada zon penyingkiran.

Sementara itu, peluang Arsenal untuk kekal di tangga ketiga, slot terakhir untuk melayakkan diri ke Liga Juara-Juara masih samar selepas sekadar 1-1 dengan Stoke City di Stadium Brittania.

Peter Crouch terlebih dahulu meletakkan tuan rumah di hadapan pada minit ke-9 tetapi Robin Van Persie menyamakan kedudukan pada minit ke-15.

Swansea pula gagal mengekalkan kelebihan selepas mendahului 4-1 apabila diikat kelab yang berada di tangga tercorot, Wolverhampton Wanderers, 4-4.

Lain-lain perlawanan pula menyaksikan Everton membenam Fulham 4-0, Sunderland dan Bolton seri 2-2 dan Aston Villa terus buntu mencatat sebarang kemenangan selepas lapan perlawanan apabila seri tanpa jaringan dengan West Brom.

tags:keputusan epl, bpl, liga perdana inggeris, bola sepak, result, arsenal, wigan, newcastle unitel, chelsea, united, manchester city

Senarai Penuh Semua Lirik Lagu Jaclyn Victor + video + lyrics


Senarai Penuh Semua Lirik Lagu Jaclyn Victor + video :








tags: Jaclyn Victor, lirik Jaclyn Victor, video Jaclyn Victor, foto Jaclyn Victor gambar Jaclyn Victor, youtube, lagu baru, lagu baru Jaclyn Victor, lagu Jaclyn Victor, biodata Jaclyn Victor, Jaclyn Victor lirik, Jaclyn Victor lyrics, lyrics Jaclyn Victor, lirik, lyrics, mp3 Jaclyn Victor, semua lagu Jaclyn Victor, senarai lagu Jaclyn Victor, lagu baru Jaclyn Victor, lagu popular Jaclyn Victor

Senarai Semua Lirik Lagu Black + video + lyrics


Senarai Penuh Semua Lirik Lagu Black (mentor 3) + video :






tags: Black, lirik  Black (mentor 3) , video  Black (mentor 3) , foto  Black (mentor 3)  gambar  Black (mentor 3) , youtube, lagu baru, lagu baru  Black (mentor 3) ,  Black (mentor 3) lirik lagu, biodata  Black (mentor 3) , sleeq lirik,  Black (mentor 3)  lyrics, lyrics  Black (mentor 3) , lirik, lyrics, mp3  Black (mentor 3) , semua lagu  Black (mentor 3) , senarai lagu  Black (mentor 3) , lagu baru  Black (mentor 3) , lagu popular Black (mentor 3)

Senarai Semua Lirik Lagu Sleeq + Video

Senarai Penuh Semua Lirik Lagu Sleeq + video :






tags: sleeq, lirik sleeq, video sleeq, foto sleeq gambar sleeq, youtube, lagu baru, lagu baru sleeq, kumpulan sleeq, biodata sleeq, sleeq lirik, sleeq lyrics, lyrics sleeq, lirik, lyrics, mp3 sleeq, semua lagu sleeq, senarai lagu sleeq, lagu baru sleeq, lagu popular sleeq

Tonton Live Malaysia Vs Sri Lanka 28/4/2012

Tonton Live Streaming Malaysia Vs Sri Lanka 28/4/2012



Live broadcasting by Ustream

Tonton Live Malaysia Vs Sri Lanka

Lirik Lagu, OST Detective Conan lyrics

Ai Ha Kurayami No Naka De lyrics
Lirik Lagu, OST Detective Conan lyrics

Ai ha tesaguri kurayami no naka de odoru
IT'S GONNA BE A GREAT NIGHT, YEAH~
Kakenukeru FREEWAY
Kono omoi TO BE YOU SLAVE
OH, YOU CRAZY RAINY NIGHT, NO ONE CARE
Sunao ni nare NIGHT nureta MEMORIES konna ni mo FOR YOU
Kanjiteru BUT YOU'RE SO COLD
OH! TONIGHT AND EVERYNIGHT, YOU'D BE MINE
Me utsuri ki ni naru koi no kakehiki

Ai ha tesaguri kurayami no naka de odoru
IT'S GONNA BE A GREAT NIGHT, YEAH~
Ai ha kimagure BEAT ni dakare mitsumete IN YOUR EYES OH, YEAH
Yoake no HIGHWAY
Tsubuyaita TO CHAGE YOUR MIND

OH, RAZY CRAZY NIGHT, NO ONE CARE
Amaku setsunai kokoro ni IN MY DREAM
Ai ha maboroshi kurayami no naka de odoru
IT'S GONNA BE A GREAT NIGHT, YEAH
Ai ha furuete BEAT ni dakare kono mama IN YOUR EYES OH, YEAH

Ai ha tesaguri kurayami no naka de odoru
IT'S GONNA BE A GREAT NIGHT, YEAH~
Ai ha kimagure BEAT ni dakare mitsumete IN YOUR EYES OH, YEAH
Ai ha maboroshi kurayami no naka de odoru
IT'S GONNA BE A GREAT NIGHT, YEAH
Ai ha furuete BEAT ni dakare kono mama IN YOUR EYES OH, YEAH

tags:Lirik Lagu, OST Detective Conan lyrics, video, lirik, lagu, ost, detective conan, tv3, kids,

Aaron Aziz Hos Fear Factor Malaysia

Aaron Aziz Hos Fear Factor Malaysia

Aaron Aziz buat julung kalinya akan beraksi selaku hos program realiti televisyen popular berkonsepkan gameshow iaitu Fear Factor yang akan memulakan penggambaran di Afrika pada Oktober 2012.

"Sebelum ini, saya hanya menonton siri tersebut menerusi kaca televisyen dan tidak lama lagi, saya akan berhadapan dengan aksi-aksi lasak yang menjadi intipati program itu.



"Selaku pengacara, saya tidak terlepas daripada melakukan stunt-stunt yang ekstrem bagi membuktikan kelayakan saya memegang status hos program itu nanti," katanya yang mengakui teruja dengan tawaran tersebut.

Bakal menampilkan 30 selebriti tempatan sebagai peserta, Aaron berkata, terdapat kelainan pada siri realiti itu kelak.

"Menerusi terbitan kali ini, ia tidak akan melibatkan peserta untuk memakan makanan pelik tetapi hanya menjurus kepada aksi ekstrem yang menggerunkan sahaja," tambahnya.




tags:Aaron Aziz, Fear Factor, Malaysia, video Aaron Aziz, berita Aaron Aziz, Pengacara, program Fear Factor Malaysia,

Keputusan Program Realiti MANIA

Mania : Ahmad Dhani suka vokal Alyah


Konsert Mania minggu kedua pada 24 Mac lalu menyaksikan penyanyi lagu Kisah Hati, Alyah dipilih produser Aubrey Suwito untuk berada di empayarnya.

Ahmad Dhani mengakui berasa sedikit kecewa kerana tidak dapat memilih Alyah untuk berada dalam empayarnya dan terpaksa akur dengan konsep program yang hanya memberi peluang seorang komposer memilih empat bintang dan seorang lagi bintang yang diserap masuk menerusi undian hot seat.



"Pada malam ini, saya suka dengan persembahan Alyah. Saya sukakan vokal Alyah. Namun, saya tidak bisa untuk memilihnya lagi kerana ruang kosong untuk saya tiada lagi.

"Selepas dua minggu konsert diadakan, minggu lalu saya merasakan persembahan Stacy paling bagus. Untuk minggu ini pula, saya meletakkan persembahan Alyah yang paling bagus. Saya rasa bagus kerana mereka mengikuti peredaran masa muzik.

"Terus-terang, saya merasa sedikit menyesal kerana tidak dapat memilih Alyah. Bagaimanapun, saya akan sunting Alyah untuk projek sebuah album yang melibatkan artis Malaysia dan Indonesia," katanya.

Menjelaskan tentang album itu, Ahmad Dhani memberitahu Stacy antara nama penyanyi dari Malaysia yang telah mengesahkan melibatkan diri.

"Untuk album ini, ada lima orang penyanyi Malaysia yang terlibat. Penyanyi yang sudah sah terlibat adalah Stacy. Dia pun sudah merakamkan lagu untuk album itu.

"Memandangkan saya tidak dapat memilih Alyah, saya akan mempelawa dirinya untuk terlibat dalam album ini. Nama penyanyi lain yang terlibat masih belum sah lagi kerana saya masih lagi mencari.

"Sejujurnya, setakat ini saya masih belum lihat bintang Mania yang mana betul-betul menonjol. Saya masih belum dapat klasifikan lagi," jelasnya.


tags: Mania, ost mania, lagu mania, peserta Mania, keputusan Mania, result mania, Ahmad Dhani, Alyah, final Mania, video Mania, Stacy, Awi Rafael, youtube Mania, Mania lyrics, Mania lirik lagu, Tonton Mania, hot seat, undian mania, Undi Mania, Komposer mania, konsert Mania,

VERSUS, Rancangan Realiti TV9 Menggegar

Versus, program realiti TV9 yang Baru


Program realiti Versus mementaskan lima kumpulan muzik iaitu Hujan, Sofazr, Sixth Sense, Black Parallax dan Go Gerila. Versus akan disiarkan bermula 13 April depan selama lapan minggu, pada setiap Jumaat pukul 9.30 malam di TV9 dan stesen radio Hot FM.

Versus mempertandingkan kumpulan-kumpulan muzik.Penekanan program ini pada aspek komposisi lagu, persembahan dan kreativiti mereka dalam menyampaikan lagu sedia ada dengan nafas baru.

Apa yang mahu ditonjolkan adalah susunan muzik dan aspek vokal menjadi perkara kedua. Malah, program ini juga tiada penyingkiran mingguan.

Jennifer Thompson akan menjadi salah seorang juri tetap dalam program itu nanti.
TV9 yakin Versus mampu menjadi program signatur yang berjaya di TV9 kerana ia dihasilkan daripada formula dan format yang tersendiri.

Sistem penilaian Versus adalah berdasarkan undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) dan permarkahan juri profesional.

Ia membariskan penggiat muzik Jennifer Thompson selaku ketua juri, komposer Loque sebagai juri tetap dan seorang jurijemputan mingguan.

Pada setiap minggu, setiap kumpulan perlu menggubah lagu lama yang diberikan mengikut tema tertentu.

Dalam tempoh seminggu, para peserta perlu membuat persiapan dan mempersembahkan lagu tersebut pada konsert mingguan sebagai medan penilaian.

Tempoh undian akan bermula pada setiap Jumaat pukul 10.30 malam selepas berakhir konsert mingguan sehingga Jumaat minggu berikutnya pada 12 tengah hari.

Versus yang menawarkan hadiah utama bernilai RM200,000 itu akan diacarakan oleh Aidid Marcello dan Hunny Madu.

tags: tv9, versus, hujan, Sofazr, Sixth Sense, Black Parallax,Go Gerila, keputusan, result, juara versus, pemenang versus, waktu versus, tonton versus, ost versus, lagu versus, versus lirik, versus lyrics, video versus, rancangan realiti, hot fm, loque youtube

Program realiti TV9, Mencari Ramli mula 30 April

Program realiti Mencari Ramli di TV9 bermula 30 April


Program Mencari Ramli

Segala-galanya bermula dengan iklan. Kisah seorang anak muda, Ramli mengharumkan nama Malaysia apabila beraksi dalam pasukan bola sepak tersohor, Manchester United mencetuskan ilham menerbitkan Mencari Ramli menerusi rancangan Kaki Bola.

Program realiti mencungkil pemain terunggul ini bakal direalisasikan bermula 30 April ini di TV9, jam 9.30 malam dalam segmen istimewa yang menawarkan ganjaran berlatih di Manchester selain menyaksikan Liga Perdana Inggeris (EPL).

Program Mencari Ramli juga menjadi landasan kepada anak muda bawah 16 tahun yang berbakat besar dalam sukan bola sepak untuk diketengahkan sebagai pelapis pemain negara yang berwibawa.

Membuka peluang kepada 30 peserta untuk merebut gelaran Ramli, terdahulu setiap calon bakal menjalani latihan intensif dan mengharungi pelbagai halangan di bawah bimbingan jurulatih berpengalaman.



Sepanjang 13 minggu beraksi di dalam pasukan, mereka perlu membuktikan keterampilan hebat dari pelbagai posisi termasuk pertahanan, serangan, pemain tengah dan menjaga gawang Perkembangan setiap calon dirakamkan dan disiarkan di dalam Kaki Bola menerusi segmen Mencari Ramli yang bakal dikendalikan Nazrudin Habibur Rahman selaku pengacara.

Sistem pemarkahan Mencari Ramli membabitkan dua pihak iaitu 80 peratus daripada penilaian jurulatih manakala bakinya menerusi sistem undian di web rasmi www.tv9.com.my/kakibola.

Bukan itu saja, calon juga berpeluang merebut gelaran Pemain Pilihan Ramai sekiranya mereka mendapat undian 100 peratus daripada sistem undian menerusi laman web rasmi Kaki Bola.


tags:Program realiti Mencari Ramli,TV9,30 April, Bola, Bola Sepak

Lirik Lagu Adakah Kau Lupa - Animasi Saladin lyrics

Lirik Adakah Kau Lupa - Animasi Saladin


Lirik Lagu Adakah Kau Lupa - Animasi Saladin

Adakah kau lupa kita pernah berkuasa..
adakah kau lupa kita pernah berjaya..
memayungi 2/3 dunia
merentas benua
melayar samudera
keimanan juga ketakwaan rahsia mereka capai kejayaan

Adakah kau lupa kita pernah berjaya
adakah kau lupa kita pernah berkuasa
memayungi 2/3 dunia
merentas benua
melayar samudera
keimanan juga ketakwaan rahsia mereka capai kejayaan

Marilah wahai anak bangsa kita bina kekuatan jiwa
bangunlah wahai anak bangsa kita bina kekuatan jiwa
gemilang generasi yang silam membawa arus perubahan
keikhlasan hati dan nurani ketulusan jiwa mereka berjuang

Adakah kau lupa
sejarah telah mengajar kita budaya islam di serata dunia
membina tamadun berjaya merubah mengangkat maruah

tags:Lirik Lagu Adakah Kau Lupa - Animasi Saladin lyrics

Arsenal terdesak

Gunners kian terdesak'


2012/04/28


JENKINSON (kiri) mahu menamat saingan EPL di tempat terbaik memastikan tempat ke kejohanan elit Eropah.
LONDON: Pertahanan Arsenal, Carl Jenkinson menyuarakan Gunners kini terdesak untuk terus kekal di tangga ketiga Liga Perdana Inggeris (EPL) dalam usaha memastikan kelayakan ke Liga Juara-Juara, musim depan.

Kejayaan Chelsea mara ke final Liga Juara-Juara Eropah meningkatkan kemungkinan hanya tiga kelab EPL layak ke kejohanan musim depan, berbanding empat sebelum ini.
Biasanya tiga kelab Inggeris yang menamatkan saingan liga di tiga tangga teratas akan layak ke peringkat kumpulan Liga Juara-Juara, manakala kelab di tangga keempat bertanding di pusingan kelayakan.
Tetapi jika Chelsea, yang kini di tangga keenam, menewaskan Bayern Munich pada final 19 Mei nanti, akan mendapat tiket ke pusingan kelayakan menggantikan penghuni tangga keempat Liga Perdana.

Arsenal akan berkunjung ke Stoke City, hari ini dengan bekalan tiga mata mengatasi Newcastle United di tangga keempat yang kurang satu perlawanan berbanding Gunners.

Jenkinson mahu menamatkan saingan Liga Perdana musim ini dengan memastikan skuad kendalian Arsene Wenger sah beraksi pada kejohanan elit Eropah itu musim depan, tanpa mengharapkan Bayern menewaskan Chelsea pada final Liga Juara-Juara.

“Sudah tentu Chelsea mampu menang, mereka tidak akan sampai ke tahap ini jika tiada semangat untuk menang dalam diri mereka,” kata Jenkinson. “Tetapi nasib kini di tangan kami, kami di tangga ketiga dan kami tidak boleh mengharapkan perkara lain untuk layak ke Liga Juara-Juara.” – AFP

Fasha Sandha Dah Sah Isteri Jejai

Fasha Sandha sah isteri Jejai


2012/04/28

PERNIKAHAN Rizal Ashram Ramli dengan Nur Fasha Sandha Hassan. - Foto Rohanis Shukri
PERNIKAHAN Rizal Ashram Ramli dengan Nur Fasha Sandha Hassan.

PELAKON Fasha Sanda selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Toh Muda Rizal Ashram Ramli atau Jejai pada jam 9.45 malam tadi di Hotel Crown Plaza Mutiara, Kuala Lumpur. Pasangan dinikahkan sendiri oleh bapa Fasha, Hassan Mohaiddin.

Tonton Drama Paan Paiz Episod 3

Tonton  Drama Paan Paiz Episod 3

Bahagian 1



Bahagian 2




Pilihan Lain:

Tonton Drama Paan Paiz Episod 2

Tonton  Drama Paan Paiz Episod 2

Bahagian 1

Bahagian 2




Pilihan Lain:

Tonton Drama Paan Paiz Episod 1

Tonton Drama Paan Paiz Episod 1

Bahagian 1

Bahagian 2





Pilihan Lain:

Tonton Paan Paiz (Drama) Episod 1-Tamat


Senarai Tonton Drama Paan Paiz Episod 1- Tamat


Tonton Drama Paan Paiz Episod 1
Tonton  Drama Paan Paiz Episod 2
Tonton  Drama Paan Paiz Episod 3



Pilihan Lain:


Tonton Friday I'm In Love (Drama) Episod 2

Tonton Friday I'm In Love (Drama) Episod 2


Bahagian 1


Bahagian 2


Bahagian 3




Pilihan Lain:


Tonton Friday I'm In Love (Drama) Episod 1

Tonton Friday I'm In Love (Drama) Episod 1

Bahagian 1


Bahagian 2


Bahagian 3



Pilihan Lain:


Sinopsis Drama Friday I'm In Love slot Aurora TV9

Sinopsis Drama Friday I'm In Love slot Aurora TV9



ADakah Anda Peminat Drama Vanilla Coklat? Ala yang ada Aiman Hakim dan Izara Aishah itu? Ini ada satu lagi drama bersiri lakonan Aiman Hakim akan ditayangkan tidak lama lagi dalam slot Aurora di TV9 bertajuk Friday I'm In Love. Drama ini akan mula ke udara mengantikan drama Pistachio Dayana yang dijangkakan berakhir bulan April 2012 nanti. Rasanya Semua pasti tertunggu-tunggu drama yang dijangka menarik ini.

Drama Friday I'm In Love diterbitkan sebanyak 13 episod dan disiarkan bermula 19 April pada setiap Khamis jam 8.30 malam menerusi slot Aurora di TV9.



Sinopsis drama Friday I'm In Love:


Friday I'm In Love mengisahkan Awang (Qi) seorang yang lurus dan bersahaja. Awang akan jatuh cinta setiap kali hari Jumaat kepada gadis yang berbeza. Namun sebelum menjelang Jumaat lain menjelang dia akan berpisah dengan teman wanitanya.

Awang, kerja sebagai pembantu di sebuah kedai buku. Dia kawan baik dengan Ana, Nisha, Pitt, Jo dan Hansem.

Pada hari jadinya yang ke-21, Awang menyambutnya dengan rakan-rakan baiknya pada suatu hari Jumaat di kedai kopitiam milik bapa Nisha. Sedang mereka sibuk berbual, Awang terlihat seorang gadis cantik bernama Amy. Awang berusaha berkenalan dengan gadis itu.

Awang jatuh cinta kepada Amy dan kisah cinta mereka berterusan pada Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa, Rabu tetapi pada Khamis, Amy menamatkan percintaan mereka apabila mengakui bahawa dia sudah berkahwin.

Awang sangat kecewa, namun pada hari seterusnya, dia bangun lalu bertemu pula dengan Bella dan jatuh cinta sekali lagi.

Awang percaya dia terkena badi sumpahan orang yang ditujukan terhadap ibunya. Andai tidak menemui cinta sejati pada usia 24 tahun, dia akan bertukar menjadi seekor 'hamster'!. Usah Ketinggalan penampilan hebat pelakon-pelakon popular seperti Fouziah Gous, Puteri Sarah Liyana, Izara Aishah, Nabila Huda dan Ayang Hussein sebagai kekasih hati Awang

Ikutilah kisah Awang yang lucu dan menghiburkan ini. Ingat, Tonton pada setiap hari Khamis di TV9 dalam slot Aurora bukan hari Jumaat! Atau lebih mudah lagi Tonton Semua Episod (1-Tamat)Drama Friday I'm In Love di liriksemualagu.blogspot.com. Sekian.


Pengarah Drama Friday I'm In Love :Faizul Abdul Rashid

Pelakon Drama Friday I'm In Love : Nellydia Senrose, Bella Daly, Qi Qushairi,Aiman Hakim, rizal jaafar, Zoey Rahman dan ramai lagi.




Pilihan Lain:



Tonton Drama Friday I'm In Love Episod 1- Tamat

Senarai Tonton Drama Friday I'm In Love Episod 1- Tamat


Tonton Drama Friday I'm In Love Episod 1
Tonton  Drama Friday I'm In Love Episod 2
Tonton Drama Friday I'm In Love Episod 14 (Episod Akhir)




Pilihan Lain:


Lirik Kisah Cinta - Yart and the Opera lyrics+ video

Lirik Kisah Cinta - Yart and the Opera




Lirik Kisah Cinta - Yart and the Opera

Kisah cinta kita
tiada penghujung nya
bagaimana bermula
yang pasti tiada akhirnya
yang manis mahupun yang duka..

pabila ku bertanya
apakah tentang kita
kau diam tak terkata
membuat ku tertanya
apakah jawab nya bagi ku untuk mu..

aku tak kan lupa tentang sejarah kita
dari awal hingga ke akhirnya walaupun ku di tolak
biar ku undur diri tinggal mu sendiri.....

aku terbang tinggi tanpa mu lagi
kini terbang sendiri
aku terbang tinggi jauh ku pergi
takkan bertemu lagi

Lagu & Lirik : Yart Elland
Komposer : Yart Elland
Rakaman : Standing Wave Production
Label : YART MUSIC zone.
Album : YART & THE OPERA


tags:

OST Friday I'm In LOVE (Lirik Lagu Friday, I'm In Love - OAG lyrics +video)

Lirik Lagu Friday, I'm In Love - OAG (OST Friday, I'm In Love)

Friday, I'm in love, I'm in love, I'm in love.....
Friday aku jatuh cinta, cintaku membaby buta
Friday, ada saja cerita baru yang kucipta

wowowo...

Tentang wanita oh yang jelita
Sayang sehati tak sekata
Gadisnya lawa tapi ku kecewa
Sayang sehati tak sejiwa

Cinta datang dan pergi
Lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi!

Friday, I'm in love, I'm in love, I'm in love.....
Friday aku jatuh cinta, cintaku yang ke (?)
Friday, ada saja berita baru yang tersebar

wowowo...

Problem wanita, hidup derita
Tapi ku hanya mampu redha
Oh, problem awek rasa macam nak wek
Aku cuma mampu buat rileks, rileks

Cinta datang dan pergi
Lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi!

Friday, I'm in love, I'm in love, I'm in love.....

(bridge)

Cinta datang dan pergi
Lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi!

Friday, I'm in love, I'm in love, I'm in love.....

Friday, I'm in lo - o - o - o - o - o - ove!

OST Friday I'm In LOVE (Lirik Lagu Friday, I'm In Love - OAG lyrics +video)

tags:OST Friday I'm In LOVE (Lirik Lagu Friday, I'm In Love - OAG lyrics +video)

Pemain United 'Kena 'Kuarantin'

Pemain United 'dikuarantin'
LONDON - Pengurus Manchester United, Alex Ferguson membuat persia- pan yang rapi menjelang aksi Liga Perdana England menentang Manchester City awal pagi Selasa depan.

Ferguson dilaporkan telah merancang untuk membawa semua pemain United ke Selatan Wales bagi mengelak daripada sebarang gangguan menjelang aksi penting di Stadium Etihad itu.

Pada masa yang sama, Fergu- son juga telah 'mengharamkan' anak-anak buahnya daripada mengeluarkan sebarang kenyataan kepada pihak media.

Perlawanan menentang City sangat penting buat skuad The Red Devils kerana ia bakal menjadi penentu dalam usaha merangkul gelaran juara liga yang ke-20.

"Sudah tentu ia adalah perlawanan paling penting dalam karier saya. Kami perlu berkunjung ke sana (Stadium Etihad) bagi memastikan kami bermain dengan baik dan tidak melepaskan gol yang mudah.

"Tidak ada alasan kenapa kami tidak mampu mencatat keputusan yang baik. City menganggap perlawanan ini sebagai penentu gelaran juara liga. Begitu juga dengan pendapat kami," kata Ferguson.

Ketika ini, United mengumpul 83 mata untuk menduduki tangga teratas dalam carta liga selepas hanya dibezakan tiga mata dengan City di tangga kedua.

Sekiranya United memenangi pertemuan itu, gelaran juara liga hampir pasti menjadi milik skuad The Red Devils yang hanya perlu mencatat keputusan seri dalam dua baki perlawanan terakhir musim ini.

Namun, jika sebaliknya yang berlaku, City akan memintas kedudukan selaku pendahulu dengan kelebihan jaringan, sekali gus menyaksikan penentuan bagi gelaran juara hanya akan ditentukan sehingga tamat perlawanan terakhir musim ini.

Difahamkan, Ferguson telah memilih Akademi Bola Sepak Cardiff City sebagai destinasi buat barisan pemainnya melaku- kan persiapan sebelum perlawanan dengan City.

United yang telah melakukan tempahan di hotel Vale of Glamorgan dijangka menginap di Selatan Wales selama dua malam mulai hari ini dan akan pulang ke Manchester sehari sebelum perlawanan.

Ferguson dijangka akan membuat pertukaran pemain, terutamanya selepas seri 4-4 pada perlawanan menentang Everton, Ahad lalu. - Agensi

Sinopsis, Video Trailer The Avengers (Movie)

The Avengers sarat aksi


PERMULAAN filem berdurasi 143 minit ini agak perlahan, lapis demi lapis dikupas dan diolah dengan cara dramatik namun realistik. Itu sedikit sebanyak gambaran filem The Avengers yang diadaptasi daripada komik adiwira terlaris keluaran Marvel Inc., The Avengers yang diterbitkan sejak tahun 1963.

The Avengers menggabungkan adiwira Captain America, Thor, Iron Man, The Hulk, Hawkeye dan Black Widow menentang peperangan yang dicetuskan oleh Loki. Hal ini mendorong Nick Fury, pengarah agensi keamanan sejagat (S.H.I.E.L.D) untuk mengumpulkan kesemua adiwira berkenaan.

Jika sebelum ini, Iron Man dan sekuelnya, Iron Man 2 berjaya mencatatkan kutipan pecah panggung dan pada tahun lalu Thor dan sebuah lagi naskhah adaptasi karakter komik Marvel, Captain America: The First Avenger menghasilkan pencapaian yang sama, namun mampukah ia turut dicapai The Avengers?

Para pendukung karakter-karakter adiwira The Avengers berkongsi pandangan sedikit sebanyak tentang kisah menarik sepanjang pembikinan filem yang diarahkan oleh Joss Whedon itu.

Kafein buat Downey Jr.

Mula memainkan peranan Tony Stark dalam filem Iron Man pada tahun 2008, nama Robert Downey Jr. semakin diingati.

“Sejak lima tahun lalu apabila pertama kali Iron Man dibikin sehingga ke hari ini kami sentiasa mendapat respons positif. Kesemua tiga francais yang dilancarkan sebelum ini berjalan lancar. Jika produksi terbaharu ini (The Avengers) tidak menjadi, pastinya akan menjejaskan hasil selepas ini,” katanya menerusi sedutan temu bual yang dibekalkan kepada Kosmo! oleh syarikat produksi The Avengers, Paramount Pictures.

Bagaimanapun satu fakta yang menarik, Downey Jr. sebenarnya seorang aktor yang sentiasa bergantung pada kopi untuk terus bermain dan mencorakkan karakter Iron Man.

“Sudah tiga kali saya memainkan watak adiwira. Penat tetapi, peranan itu sentiasa menarik minat saya untuk lebih bereksperimentasi. Saya dapati kafein membantu saya untuk terus beraksi, bukanlah banyak mana pun cuma sekadar kuantiti yang mencukupi.

“Saya sebenarnya bimbang sepanjang melalui penggambaran filem ini, sama ada ia akan berjaya atau tidak. Tapi percayalah filem ini merupakan naskhah hebat!” luah pelakon berusia 47 tahun itu.


PENGARAH The Avengers, Joss Whedon (dua dari kiri) banyak berbincang dengan para pelakonnya di set penggambaran untuk merealisasikan watak secara realistik.

Sosok tubuh idaman Johansson

Bagi Mark Ruffalo yang membawakan watak Bruce Bannner atau The Hulk, perasaannya terlibat dalam The Avengers sukar digambarkan dengan kata-kata.

“Saya pernah terfikir untuk melakonkan watak Hulk sendirian dalam sebuah filem tapi bergantung juga pada pihak Marvel dan selera peminat. Terbabit dalam filem ini sangat mengujakan! Pelbagai pengalaman luar biasa dapat saya kaut dan rasanya seperti bermain dengan pasukan bola sepak All-Star NFL (National Football League),” ujarnya.

Berbeza pula perasaan teruja bagi pelakon Scarlett Johansson yang merealisasikan karakter Natasha Romanoff atau Black Widow iaitu seorang pengintip wanita yang licik.

Akuinya, dia mempunyai masalah untuk mendapatkan sosok badan ideal bagi seorang wanita, namun peranannya dalam The Avengers berjaya memberikannya sosok badan yang diidamkannya itu.

“Setiap wanita pasti bimbang akan masalah ini dan saya tidak terkecuali. Tapi hasil daripada meluangkan masa di gimnasium, saya dapat memakai sut kulit yang diberikan untuk watak Black Widow,” tuturnya.

Hemsworth separa dewa

Thor, watak separa dewa yang membenarkan pendukungnya, Chris Hemsworth berasa lebih teruja. Dia mengakui sangat teruja saat ditawarkan watak yang menggabungkan semua adiwira dalam satu filem.

Malah Chris Evans juga turut merasakan perkara yang sama. Chris sebelum ini pernah melakonkan watak yang sama iaitu Captain America dan adiwira Johnny Storm dalam siri filem Fantastic Four.


KARAKTER filem The Avengers menampilkan barisan karakter yang terdiri daripada (dari kiri) Iron Man, Black Widow, Thor, Captain America, Nick Fury, Hawkeye dan Hulk.

Namun Hemsworth dan Evans juga berkongsi sikap yang sama iaitu tidak serius ketika mula-mula berasa di set penggambaran The Avengers.

“Sebelum saya dibenarkan melihat Hemsworth dan Downey Jr. memakai sut lengkap adiwira masing-masing, saya menyelinap pada waktu malam semata-mata untuk menyaksikan sendiri sut itu di depan mata. Perangai saya itu tak tumpah seperti seorang kanak-kanak!” akui Evans.

Namun Evans dan Hermsworth mula serius apabila Downey Jr. menegur sikap mereka itu. Kata Robert: “Kamu semua pelakon profesional! Serius sedikit.”

Ungkap pula Hemsworth: “Sejak daripada kejadian itu kami lebih terkawal. Pada masa yang sama saya dan Chris akan memantau diri satu sama lain.

Dalam perkembangan lain, filem Iron Man 3 kini sudah memulakan penggambaran manakala Thor 2 dalam peringkat praproduksi untuk penggambarannya tidak lama lagi. Malah, Evans juga sudah bersedia sekiranya projek Captain America 2 dilancarkan di masa depan.
TONTON Video Trailer The Avengers (Movie)

Polis Maut Ditembak Rakan


Polis maut kena tembak rakan

2012/04/27


ANGGOTA polis membawa mayat mangsa dibawa ke HSB untuk dibedah siasat di Istana Anak Bukit, semalam.
Mangsa mati di pintu masuk Istana Anak Bukit selepas berselisih faham

ALOR SETAR: Seorang anggota polis yang bertugas sebagai pengawal di pintu masuk Istana Anak Bukit, dekat sini, mati ditembak rakan setugasnya dipercayai selepas berselisih faham dalam satu kejadian petang semalam.
Dalam kejadian jam 5.45 petang itu, konstabel, Mohd Sobri Md Sidik, 22, yang baru setahun bertugas dalam pasukan itu mati di tempat kejadian, di tepi pintu pagar utama istana selepas ditembak beberapa das dengan M-16.
Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim, berkata ketika kejadian hanya mangsa dan suspek yang berpangkat koperal berada di situ selepas mereka memulakan tugas pada jam 3 petang.

Difahamkan, mangsa yang masih bujang ditembak pada jarak 10 meter, cedera parah di kepala dan badan.

Polis turut menemui dua laras M-16, termasuk satu yang dipercayai digunakan dalam kes itu di lokasi kejadian.

“Seorang daripada penyelia pengawal istana yang bertugas tidak jauh dari situ terdengar bunyi beberapa das tembakan dan apabila dihampiri melihat mangsa sudah terbaring berlumuran darah, manakala suspek pula yang berkereta beredar dari situ.
“Berikutan itu, polis melancarkan gerakan bagi mengesan suspek berusia 25 tahun dan sudah berumah tangga itu.

“Suspek kemudian ditahan oleh sepasukan anggota Jabatan Siasatan Jenayah Berat (D9) di rumahnya di Simpang Empat, Kangar jam 9 malam ini (tadi),” katanya ketika ditemui di lokasi, malam tadi.

Motif kejadian masih disiasat dan mayat mangsa dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini untuk dibedah siasat.

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Ahmad berkata, suspek baru bertugas di istana berkenaan sejak awal bulan ini dan sebelum ini bertugas di kontinjen lain.

Sementara itu, Ketua Setiausaha Sulit Sultan Kedah, Datuk Seri Syed Unan Mashri Syed Abdullah yang ditemui berkata, beliau dimaklumkan mengenai kejadian itu pada kira-kira jam 6 petang semalam oleh Setiausaha Sulit Kanan Yang Dipertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah, Elmi Yusof.

“Tuanku amat sedih dengan kejadian yang berlaku itu dan menyerahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan.

“Ini adalah kali pertama kes seumpama ini berlaku di Istana Anak Bukit sejak ia beroperasi pada 1936,” katanya.

Tunku Abdul Aziz, Orang Kanan DAP Bantah BERSIH




Pemimpin kanan DAP bantah perhimpunan BERSIH


2012/04/27
Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim

Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim
KUALA LUMPUR: Ketika pemimpin PAS, DAP dan PKR sepakat menyokong perhimpunan BERSIH 3.0 esok, Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim secara terbuka menyatakan pendiriannya membantah perhimpunan itu.

Ahli Dewan Negara itu juga mendakwa tidak semua ahli parti pakatan pembangkang bersetuju dengan perhimpunan itu kerana tidak ada jaminan ia akan berakhir dengan aman.
“Walaupun daripada pembangkang, saya mengisytiharkan saya menentang demonstrasi jalanan berdasarkan prinsip. Kita mungkin sebahagian daripada parti atau pertubuhan tapi itu tidak bermakna kita perlu mengetepikan pendirian kita. Kita semua tidak patut buat begitu. Ada perkara yang kita sokong dan ada perkara yang kita mesti bantah,” katanya ketika ditemui di lobi Parlimen, semalam.
BERSIH bercadang mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka esok walaupun lokasi itu tidak mendapat kebenaran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Tunku Abdul Aziz juga berkata, berdasarkan pengalamannya tinggal di beberapa negara, beliau menyaksikan sendiri perhimpunan yang dianjurkan banyak pertubuhan dan menyedari walaupun bermula dengan aman, ia akan berakhir dengan keganasan.

“Pihak yang menganjurkan perhimpunan itu kemungkinan tidak ada di situ. Siapa yang akan bertanggungjawab jika berlaku kemalangan dan kerosakan? Kemungkinannya nanti adalah menyalahkan pihak berkuasa dan saya rasa ini tidak adil,” katanya.

Beliau turut memberi contoh demonstrasi oleh pelajar di London tahun lalu yang mengakibatkan kerosakan harta benda dan merugikan perniagaan.
“Apabila London ditawan penunjuk perasaan, negara itu berada dalam keadaan kacau bilau dan saya tidak mahu BERSIH 3.0 juga memberi impak yang sama kepada negara,” katanya.

Tunku Abdul Aziz berkata, perhimpunan berkenaan juga umpama mengajak rakyat melanggar undang-undang yang sepatutnya dihormati.

“Kita sepatutnya menjadi penggubal undang-undang dan saya rasa di sini ada percanggahan.

Saya menyokong untuk berhimpun jika ia tidak melanggar undang-undang dan saya menolak perkara yang melanggar undang-undang,” katanya.

Beliau juga berkata, penganjur perhimpunan sepatutnya menerima pelawaan pihak berkuasa untuk mengadakan perhimpunan di tempat yang lebih selamat.

“Sebenarnya mereka nak protes. Pentingkah di mana protes itu diadakan? Undang-undang membenarkan kita berhimpun tapi siapa yang akan menjaga keselamatan.

Justeru, apa juga yang kita lakukan, kita perlu berbincang dengan polis. Bila polis menasihatkan kita menukar tempat, mungkin kita patut adakan di tempat lain,” katanya.

Beliau juga berkata, pandangannya itu bersifat peribadi dan tidak mewakili pendirian pakatan pembangkang
KUALA LUMPUR: Ketika pemimpin PAS, DAP dan PKR sepakat menyokong perhimpunan BERSIH 3.0 esok, Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim secara terbuka menyatakan pendiriannya membantah perhimpunan itu.

Ahli Dewan Negara itu juga mendakwa tidak semua ahli parti pakatan pembangkang bersetuju dengan perhimpunan itu kerana tidak ada jaminan ia akan berakhir dengan aman.
“Walaupun daripada pembangkang, saya mengisytiharkan saya menentang demonstrasi jalanan berdasarkan prinsip. Kita mungkin sebahagian daripada parti atau pertubuhan tapi itu tidak bermakna kita perlu mengetepikan pendirian kita. Kita semua tidak patut buat begitu. Ada perkara yang kita sokong dan ada perkara yang kita mesti bantah,” katanya ketika ditemui di lobi Parlimen, semalam.
BERSIH bercadang mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka esok walaupun lokasi itu tidak mendapat kebenaran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Tunku Abdul Aziz juga berkata, berdasarkan pengalamannya tinggal di beberapa negara, beliau menyaksikan sendiri perhimpunan yang dianjurkan banyak pertubuhan dan menyedari walaupun bermula dengan aman, ia akan berakhir dengan keganasan.

“Pihak yang menganjurkan perhimpunan itu kemungkinan tidak ada di situ. Siapa yang akan bertanggungjawab jika berlaku kemalangan dan kerosakan? Kemungkinannya nanti adalah menyalahkan pihak berkuasa dan saya rasa ini tidak adil,” katanya.

Beliau turut memberi contoh demonstrasi oleh pelajar di London tahun lalu yang mengakibatkan kerosakan harta benda dan merugikan perniagaan.
“Apabila London ditawan penunjuk perasaan, negara itu berada dalam keadaan kacau bilau dan saya tidak mahu BERSIH 3.0 juga memberi impak yang sama kepada negara,” katanya.

Tunku Abdul Aziz berkata, perhimpunan berkenaan juga umpama mengajak rakyat melanggar undang-undang yang sepatutnya dihormati.

“Kita sepatutnya menjadi penggubal undang-undang dan saya rasa di sini ada percanggahan.

Saya menyokong untuk berhimpun jika ia tidak melanggar undang-undang dan saya menolak perkara yang melanggar undang-undang,” katanya.

Beliau juga berkata, penganjur perhimpunan sepatutnya menerima pelawaan pihak berkuasa untuk mengadakan perhimpunan di tempat yang lebih selamat.

“Sebenarnya mereka nak protes. Pentingkah di mana protes itu diadakan? Undang-undang membenarkan kita berhimpun tapi siapa yang akan menjaga keselamatan.

Justeru, apa juga yang kita lakukan, kita perlu berbincang dengan polis. Bila polis menasihatkan kita menukar tempat, mungkin kita patut adakan di tempat lain,” katanya.

Beliau juga berkata, pandangannya itu bersifat peribadi dan tidak mewakili pendirian pakatan pembangkang

Pentingkah ranking?

Isu ranking tidak penting: Aidil Zafuan
Aidil Zafuan


Aidil Zafuan
MAHU ataupun tidak, kedudukan semasa ranking skuad kebangsaan akan kekal di posisi ke-156 Persekutuan Bola Sepak Dunia (FIFA) menjelang perlawanan persahabatan antarabangsa menentang Sri Langka di Stadium Shah Alam, malam esok.

Namun bagi pertahanan negara, Aidil Zafuan Abdul Radzak, situasi itu tidak pernah mengganggu tumpuannya dan rakan-rakan yang bukan saja mempunyai misi melakar kemenangan, namun lebih besar daripada itu.
“Semua bercakap mengenai ranking. Memang ranking penting namun mereka juga perlu faham apa yang mempengaruhi kedudukan ranking. Ada sebab mengapa kita tidak mendapat perlawanan persahabatan yang menyebabkan ranking jatuh.
“Ketika ini, saya lihat semua rakan memberikan komitmen yang baik menjelang perlawanan dengan Sri Lanka kerana kami sedar ia penting untuk memperbaiki ranking itu. Tetapi bagi saya, ia bukanlah sasaran utama kerana tumpuan kami lebih terarah untuk mengekalkan Piala AFF Suzuki nanti.

“Itu perkara paling penting buat skuad kebangsaan ketika ini,” katanya yang juga beraksi bersama Tentera dalam saingan Liga Perdana.

Dalam aksi persahabatan pertama antarabangsa tahun ini, skuad negara sekadar mengikat Filipina 1-1 Februari lalu sebelum dijadual menentang Sri Lanka yang berada di ranking ke-181.

Di Asia Tenggara, skuad negara berada di tangga lebih bawah berbanding Vietnam (87), Thailand (141), Filipina (148) dan Indonesia (160) namun bagi Aidil, dia tidak terlalu dipengaruhi kedudukan itu.
“Dari segi psikologi ia tidak mengganggu kami kerana bagi saya, persembahan semasa lebih penting. Kita tidak boleh terlalu dipengaruhi dengan kedudukan itu,” katanya.

Dalam perlawanan esok, sekalipun tidak menyenaraikan beberapa tonggak yang beraksi untuk Kelantan dan Terengganu, pengendali Datuk K Rajagobal kekal optimis kemenangan mampu dicapai.

Ziana Zain Dan Azlan Typewriter Serasi

Ziana dan Lan, saling memuji


RAMAI yang terpegun melihat 'pertarungan' vokal Ziana Zain dengan Lan & The Typewriter pada majlis yang diadakan di Genting Highlands baru-baru ini.

Kedua-dua mereka mendendangkan lagu Anggapan Mu, dendangan asal oleh Ziana dan Lagu Untukmu, yang didendangkan oleh Lan ketika bersama kumpulan Meet Uncle Hussin.

Malah ramai yang beranggapan, persembahan mereka adalah kemuncak pada majlis yang menghargai populariti artis berdasarkan hasil kerja mereka.

Lan atau Norazlan Rosle, 28, ketika ditemui berkata, impiannya untuk berduet dengan penyanyi pujaan berjaya direalisasi.

"Dulu sebelum menjadi artis, penyanyi idola saya adalah kak Ziana dan Siti Nurhaliza. Sekarang ini tengah tunggu peluang untuk menyanyi dengan Datuk Siti pula.

"Sebenarnya, saya dan kak Ziana sempat buat latihan dua hari sahaja. Alhamdulillah, sebaik selesai persembahan, ramai yang kata kami ada keserasian," katanya tersenyum.

Menurut Lan, jika diberi peluang untuk merakam lagu duet bersama penyanyi idolanya itu, dia tidak akan melepaskan peluang.

Katanya, Ziana yang selama ini dikenali kerana lagu-lagu pop mampu menjadi penyanyi rock dan layak digelar Ratu Rock selain Ella.

"Kalau ada kesempatan, memang saya teringin rakam lagu duet dengan kak Ziana untuk lagu rock. Lagipun saya tidak mahu terikat dengan satu genre saja.

"Saya mahu tunjuk pada peminat, bahawa saya boleh dendang apa sahaja rentak lagu. Namun di waktu yang sama muzik yang membawa saya ke dunia seni iaitu indie tidak akan dilupakan," katanya terus terang.

Dalam pada itu, Ziana Zain, 44, berkata, sebelum ini dia pernah mendendang lagu Anggapan Mu secara berduet dengan Awie dan adiknya, Anuar, sebelum digandingkan dengan Lan.

Apa pun katanya, dia bersedia digandingkan dengan sesiapa sahaja, asalkan ada keserasian.

"Tidak salah mencuba sesuatu yang baru kerana sebagai penyanyi, saya harus peka dengan kehendak semasa. Seperti gandingan dengan Lan, memang saya suka.

"Yalah, kami dari genre muzik yang berbeza tapi bila disatu dalam satu lagu, tidak ada perbezaan. Apa yang penting orang terhibur mendengar lagu tersebut. Lan mempunyai vokal yang bagus," katanya.

Penyanyi yang terkenal dengan lagu bernada tinggi itu berkata, dia bersedia berkolaborasi dengan Lan atau penyanyi lain jika kena dengan konsep lagu.

Kata Ziana atau Siti Roziana, sekarang dia sedang mengumpul bahan untuk pembikinan album baru yang bakal diterbitkan di bawah Zig Zag Beat.

"Memang sekarang ini saya sibuk mengumpul bahan untuk rakaman lagu baru. Saya ada minta tolong Nuar tengok-tengokkan sama kerana sebelum ini dia pernah terbit album sendiri, jadi sudah ada pengalaman," katanya.

Ziana yang sudah 21 tahun terlibat dalam bidang seni dan ibu kepada empat orang anak itu berkata, selain memenuhi undangan persembahan, dia juga sibuk menjayakan iklan.

"Saya baru sahaja buat iklan dengan anak perempuan, Qaseh. Alhamdulillah, kontrak saya dengan beberapa iklan masih diteruskan dan ada yang baru," katanya tersenyum.

Tonton Video Youtube Anggapanmu & Lagu Untukmu nyanyian Lan (The Typewriter) dan Ziana Zain Di ABPBH 25

Fauziah Gambus Mahu Dikenali

Mahu lebih agresif



DIA dikenali kerana keunikannya mendendangkan lagu sambil memainkan alat muzik gambus yang sudah semakin jarang dimainkan terutama oleh anak-anak muda.

Alat muzik tradisional itu ternyata telah memberi impak tersendiri bukan sahaja kepada perjalanan seni Fauziah Suhaili atau lebih dikenali sebagai Fauziah Gambus tetapi juga imej anak gadis berasal dari Bongawan, Sabah ini.

Seiring dengan gambus yang dikenali sebagai alatan muzik tradisonal, imej anak gadis berusia 23 tahun ini juga sinonim dengan penampilan tersebut.

Namun jangan terkejut jika selepas ini anda melihat penampilan Fauziah yang jauh lebih moden dan berani.

Semakin melebarkan sayapnya dalam industri seni tempatan, Fauziah yang mula bermain gambus secara serius ketika berusia 14 tahun mengakui, menyimpan impian tersendiri untuk melonjakkan namanya dalam dunia hiburan.

Yakin untuk memacu kerjaya nyanyian ke peringkat lebih tinggi suatu hari nanti Fauziah menegaskan, sudah tiba masanya untuk dirinya mencuba sesuatu yang baru demi jaminan masa depan.

Ia bukan sahaja tentang imej dan penampilan diri tetapi lebih penting gaya muzik yang akan ditonjolkan.

Malah Fauziah memberitahu bahawa keberaniannya untuk menukar haluan itu juga adalah hasil sokongan peminatnya selama ini.

“Saya tahu sebagai seorang penyanyi saya perlu menjadi seorang yang versatil dan mencuba pelbagai genre nyanyian dalam mengembangkan lagi bakat nyanyian saya ini.

“Keputusan untuk muncul dengan lagu lebih moden ini bukanlah daripada saya semata-mata tetapi juga daripada peminat saya selama ini sentiasa mendambakan sesuatu yang baru daripada saya," katanya.

Kini dalam perancangan untuk berduet bersama penyanyi Salma Mentor, Fauziah juga optimis untuk mengubah gaya penampilan.

Dilihat semakin berani bergaya kata Fauziah, sebagai penyanyi dia tahu bahawa penampilan merupakan antara elemen penting khususnya dalam menyampaikan imej sesebuah lagu tersebut.

“Saya tidak pernah membuat keputusan untuk hanya mengenakan satu penampilan sahaja.

“Dan sesuai dengan single terbaru saya, Gilakan Kamu yang berentak pop rock, saya fikir mungkin penampilan yang lebih moden mampu membawa makna yang lebih besar untuk single percubaan ini," katanya berharap.

Menangkis dakwaan kononnya dia kini lebih suka untuk mengenakan pakaian yang seksi, menurut Fauziah, dia hanya memilih pakaian yang selesa dan bersesuaian dengan usianya.

“Saya sendiri tidak selesa untuk berpakaian seksi jadi saya hanya akan mengenakan sesuatu pakaian itu jika ia benar-benar selesa dengan saya.

“Mungkin mereka di luar sana sudah terlalu biasa melihat saya berpakaian tradisional. Jadi bila saya mengenakan pakaian yang lebih moden, ia mungkin agak janggal bagi mereka," katanya jujur.

Ruang dan peluang

Biar mempunyai perancangan tersendiri untuk mengukuhkan lagi kerjaya seninya namun tegas Fauziah, dia tidak akan sesekali meninggalkan muzik tradisonal yang selama ini telah memperkenalkan dirinya kepada khalayak.

Apatah lagi kata Fauziah, pengalaman menjadi antara pemain gambus wanita banyak membuka ruang untuk dia beraksi di atas pentas- pentas penting.

Justeru katanya, tidak ada sebab untuknya meninggalkan muzik tradisonal yang selama ini menjadi perjuangan utamanya.

“Tidak dinafikan gambus dan lagu-lagu tradisional menjadi sebab utama saya berada di tahap ini dan saya tetap berbangga walaupun hanya akan di kenali sebagai penyanyi tradisional.

“Namun kerana umur saya yang masih muda ini tiada sebab untuk saya tidak mencuba sesuatu yang baru yang lebih segar dan bertenaga untuk karier saya," katanya yang mempunyai koleksi gambus dari serata dunia.

Sesuai dengan umurnya kini, Fauziah mengakui yang dia sudah bersedia untuk muncul dengan muzik yang lebih agresif.

Tetap memilih gambus sebagai imej utama pada setiap persembahan menurut Fauziah, apa yang bakal di perkenalkan itu bukanlah sekadar mengekalkan permainan gambus di kalangan generasi muda sepertinya.

Lebih penting tegasnya, muzik berasaskan gambus diharap mampu untuk mewujudkan satu lagi fenomena baru dalam dunia hiburan tempatan.

“Saya percaya perubahan muzik yang saya ingin bawakan ini sesuai dengan umur saya.

“Rasanya saya tidak akan menghadapi masalah dengan pandangan dari peminat muzik saya sebelum ini, walaupun ada perbezaan muzik yang ketara tetapi elemen gambus tetap menjadi identiti utama muzik saya," katanya yakin.

Menafikan mahu menukar haluan muziknya secara total menurut Fauziah, apa yang dilakukan dirinya kini hanyalah untuk mencari kelainan. Bagaimanapun menurut Fauziah muzik tradisional tetap akan menjadi kekuatan buat dirinya.

“Saya akan tetap mendendangkan muzik tradisional memandangkan saya dikenali melalui lagu-lagu seperti itu.

“Apa yang saya cari kini adalah untuk membuktikan kepada mereka di luar sana akan kebolehan saya untuk mendendangkan variasi muzik melalui gambus," katanya.

Lirik Lagu Jangan Takut Nidji lyrics

Lirik Lagu: Jangan Takut - Nidji

Jangan, jangan takut lagi
Jangan, jangan takut cinta
Ku bukan dia yang tidak setia
Jangan, jangan takut aku
Cinta yang tulus takkan menyakitimu

Oh jika kau butuh cinta akulah orangnya
Oh jangan kau takut cinta aku kan setia
Oh jika kau butuh cinta pilihlah aku

Jangan, jangan takut lagi
Jangan, jangan takut cinta
Cinta sehati takkan melukaimu
Jangan, jangan takut aku (jangan takut aku)
Cinta yang tulus takkan menyakitimu

Oh jika kau butuh cinta akulah orangnya
Oh jangan kau takut cinta aku kan setia
Oh jika kau butuh cinta pilihlah aku

Ooh...ho..ho...
Oh jika kau butuh cinta akulah orangnya
Oh jadi kau jangan takut jatuh cinta
Oh jika kau butuh cinta akulah orangnya
Oh jika kau butuh cinta pilihlah aku
Oh pilihlah aku oh oh
Pilihlah aku.., ho ho

If you want love
If you want to know
If you want love to trying love me ( 'auk ah apaan )



tags:Lirik Lagu Jangan Takut Nidji lyrics, Lirik Lagu Nidji Jangan Takut lyrics

Lirik lagu Jatuh Bunkface lyrics + video



(LIRIK) Lagu Jatuh – Bunkface



Lagu Jatuh oleh Bunkface akan dimuatkan dalam album terbaru Bunkface pada tahun 2012.



LIRIK LAGU JATUH – BUNKFACE

Aku percaya
Sedikit waktu
Kan terbuka
Hati yang kau bawa

Sambut tangan ku
Biar ku bawa
Kau ke tempat yang
Tiada orang tahu

Ku kan menunggu bayangmu
Berikan jawapan mu
Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Maafkan segala perbuatan ku
Kepada mu

Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Teman aku buat kali terakhir
Aku akan jatuh

Dunia hitam
Keliling malam
Kesejukan
Menunggu panggilan

Ku kan menunggu bayangmu
Berikan jawapanmu

Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Maafkan segala perbuatan ku
Kepadamu
Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Teman aku buat kali terakhir
Aku jatuh

Selagi kau berjaya
Jangan kau lupa
Segala yang telah kita lalu bersama
Jeritan ke angkasa
Selamatkan dia
Selamatkan kita semua

Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Maafkan segala perbuatan ku
Kepadamu
Ku pergi sendiri dan takkan kembali
Teman aku buat kali terakhir
Aku telah jatuh



tags:Lirik lagu Jatuh Bunkface lyrics + video, Lirik lagu Jatuh Bunkface lyrics, jatuh, bunkface, lirik, lyrics, video, ,mp3

Lirik lagu Kamu Zainal Abidin lyrics



Sila hantar ke liriksemualagu@gmail.com jika ada lagu ini. Terima KAsih.


tags:Lirik lagu Kamu Zainal Abidin lyrics, Lirik lagu Zainal Abidin- Kamulyrics, Lirik lagu Kamu, Lirik Zainal Abidin, Kamu

Lirik Lagu Girlfriend -Jay Park lyrics (lirik Korea)


Lirik Lagu Girlfriend – Jay Park
ARTIS KOREA,JAY PARK


Neol bogiman haedo neukkimi hwakhwak gaseumi jjaritae gyesok neowana
Eodil nolleo ganeun ge sangsangdwae anijiman niga beolsseo nae yeochineuro chakgakdwae
Niga hanbeon useojumyeon gamdang andwae jangjeomeun manjeom danjeommajeo wanbyeokhae
Ni saenggak haneunge hukeusongcheoreom banbokdwae naui sarangui yeonghwa niga gamdokhae ayyy

Nae kkumsogeneun neoya neorang daehwa hallyeogo hangungmareul baeun geoya
Urineun unmyeong neon nahante orheun geoya nan oenson baksucheoreom neoneun namanui jjak
Na mideojullae bulleosseo na mideodo dwae nan gogijip geomnal ttae ansim sikyeojulge
Niga himdeureohago itgo motgyeondil ttae nan husidin ni masulcheoreom sangcheoreul eobsaejulge

Nae daehaeseo an joheun soril deullyeodo nal mideobaby
Saramdeureun nae maeumeul molla but your the onefor me
Na wollae ireochido anha yejeonen yeoja manhasseo
Jigeumbuteo neoman bolge baby your all I need
Just be my girls friend my girl friend my girl friend my girl
Be my girls friend my girl friend my girl friend my girl

Narang sagyeojullae neorang haengbokhallae
Just be my girls friend my girl friend my girl friend my girlfriend
Eodil gado yeojadeuri jjipjeokdae nan yejeone peulleiboi geurae injeonghae
Geokjeongma ttanjitarireobseo nimollae nan ojik neoya uri sarangui sidohae
Bogo sipeoseo nan jeongmal jukgenne neon gaegeumaeneun anijiman gyesok utgedwae
Neol bolttaemada hwanhage utneun nae moseubi nawa neoneun areumdaun mellodi like ladadada
Meolli nolleo gago sipeo uri chareul tago gaja mallo pyohyeonhal su eobseo gajang areumdaun yeoja
Gamgi giun eobtjiman jigeum yeolla ni sajinman bwado paencheoreom yeolgwanghae

Na wollae ireochido anha yejeonen yeoja manhasseo
Jigeumbuteo neoman bolge baby your all I need
Just be my girls friend my girl friend my girl friend my girl
Be my girls friend my girl friend my girl friend my girl

Narang sagyeojullae neorang haengbokhallae
Just be my girls friend my girl friend my girl friend my girlfriend

Amuri bwado your a cutie uri durineun jeongmal jareoullyeo
Naneun ojik neoppuniya
Naman jom mideobwa Ooh cheonnyeon sarado neo gateun yeoja
Dasin mot bolgeotgata
So please be my baby

Just be my girls friend my girl friend my girl friend my girl
Be my girls friend my girl friend my girl friend my girl

Narang sagyeojullae neorang haengbokhallae
Just be my girls friend my girl friend my girl friend my girlfriend


tags:Lirik Lagu Girlfriend -Jay Park lyrics, Lirik Lagu Jay Park -Girlfriend lyrics

Lirik Lagu Jerrypah – Aizat Amdan Lyrics

Lyrics Jerrypah – Aizat Amdan

Sayangku, aku yakin
Kau sebahagianku
Sayangku, aku pasti
Takdir kita bertemu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Tak mungkin

Aku jatuh

Cinta pada yang lain

Tak mungkin

Juga Aku khianati dirimu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah

Biarkan semua berlalu
All i know i always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Sayangku, aku yakin
Kau sebahagianku
Sayangku, aku pasti
Takdir kita bertemu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Tak mungkin

Aku jatuh

Cinta pada yang lain

Tak mungkin

Juga Aku khianati dirimu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah

Biarkan semua berlalu
All i know i always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

tags:Lirik Lagu Jerrypah – Aizat Amdan Lyrics , Lirik Lagu Aizat Amdan - Jerrypah Lyrics

Kami Hantar lagu ke email anda

Cari Lirik Lagu & Apa Saja Anda Mahu.

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib

Cari Lirik