Sinopsis Pinocchio (Drama Korea)

Sinopsis Drama Korea Pinocchio 


Nota:Drama Korea, Pinocchio merupakan antara drama yang paling laris dalam tahun 2014. Dibintangi oleh pelakon hebat dan popular seperti Park Shin Hye drama ini bakal disiarkan di 8TV pada Mac 2016. Disamping memiliki jalan cerita yang menarik, Pinocchio turut mengetengahkan kehidupan wartawan di sebuah pusat penyiaran yang berjuang bukan sahaja bagi mencari Informasi dan fakta terbaru tetapi demi juga suatu kebenaran. .


Info Pinocchio:
Judul : Pinocchio / 피노키오
Genre : Romance, Drama, Komedi, Famili
Jumlah Episod : 20 episod
Penyiar TV : SBS (korea), 8TV (Malaysia)
Tempoh Tayangan : 12 November 2014 - Januari 2015(korea)
Waktu Tayangan : Rabu dan Khamis 21:55 KST
Watak Utama : Lee Jong-suk, Park Shin-hye

Sinopsis Pinocchio:
Jika anda biasa dengan Pinocchio versi dongeng anda pasti tahu  yang hidung Pinocchio akan memanjang bila dia berbohong. Namun berbeza dengan dongeng Pinocchio dalam drama ini, Choi In Ha (Park Shin Hye)   memiliki "Sindrom Pinocchio" yang mana jika ia berbohong maka ia akan mengalami keadaan sedu yang kuat.

Sementara itu Choi Dal Po (Lee Jong Suk) pula  merupakan wartawan baru yang tampan namun tiada berpengalaman. Meskipun Choi Dal memiliki wajah yang tampan namun pemuda ini mempunyai satu kelemahan. Kelemahan itu adalah penampilan diri yang buruk!
 Lantaran daripada itu Choi Dal Po banyak menjadi lekehan orang lain walaupun sebenarnya dia adalah orang yang bagus berkomunikasi.

Untuk tahu kisah selanjutnya mengenai Pinocchio, jangan lupakan saksikannya di 8TV Mac ini.

Pilihan Berkaitan:

tags: Sinopsis Pinocchio (Drama Korea), Lirik Lagu Inggeris, Lagu Baru Inggeris, Album Baru 2016, Video Baru, mp3 Baru, Lirik Lagu Inggeris, Video Inggeris, Lirik Kpop, Lagu Baru Korea, Korean lyrics, Lagu Melayu, Lagu baru Melayu, lyrics, mp3 , youtube mp3, lagu lagu baru, lagu terbaru, video, mp3, Lagu melayu, Carta Lagu terkini

No comments:

Post a Comment

Komen di sini

Kongsi post yang anda SUKA ini di FACEBOOK & media sosial lain dengan rakan anda.Arkib