Sinopsis Putera Katak

Sinopsis Lagenda Putera Katak

OST PUTERA KATAK (Klik sini!!) 

SUKA Drama Putera Katak? SIMPAN DI TWITTER, FACEBOOK ATAU AKAUN ANDA YANG LAIN. HANYA PILIH DI BAWAH INI:
Bookmark and Share

MUAT TURUN| DOWNLOAD OST LAGU TEMA PUTERA KATAK!
Sinopsis Putera Katak:
Selepas Drama Siri Lagenda Ulek Mayang habis tayangannya, dijadualkan pada 29 November bermula drama baru yang sungguh menarik. Drama ini berjudul Putera Katak. Antara yang membintangi drama Putera Katak adalah Nora Danish dan Zizan Nin.
Nora Danish berlaku sebagai seorang gadis yang lurus bendul. Dia akan jatuh cinta dengan putera katak iaitu Zizan Nin.
Lebih menarik dalam drama ini menurut Nora Danish, dia terpaksa mencium katak itu sendiri bagi menghidupkan cerita. Sama-samalah kita saksikan drama ini di tv3 dan tv9 tidak lama lagi.

Alkisahnya Putera Amar (Zizan Nin) telah disihirkan oleh kekasihnya, Puteri Zadora (Bia Rameshan) yang kecewa apabila Putera Amar tidak menjelma menjadi manusia walaupun sudah diberikan ciuman.

Lantas, Putera Amar dibuang ke bumi dan terpaksa menjalani kehidupan sebagai katak selamanya. Amar (katak) dibela oleh Tina (Nora Danish), seorang pencinta haiwan.

Amar tetap optimis bahawa dia akan menjadi manusia semula kerana cinta suci akan memulihkan dirinya suatu hari nanti.

Lima tahun berlalu, Puteri Zadora sedar bahawa sihir kakaknya, Puteri Ixora (Norseha) telah menghalang Putera Amar untuk kembali menjadi manusia. Maka, Puteri Zadora telah menghantar panglimanya, Zamir (Fazreen Rafi) untuk menjejaki Putera Amar untuk dibawa balik ke planet Zadora.

Zamir berjaya menemui Putera Amar tetapi Amar enggan pulang kerana perbuatan kejam Puteri Zadora masih menghantuinya. Putera Amar yakin bahawa Trisha yang sangat menyayanginya (katak) ialah cinta sejatinya.


Para Pelakon Putera Katak:
Nora Danish sebagai Tina
Zizan Nin sebagai Putera Amar
Fazren Rafi sebagai Panglima Zamir
Norseha sebagai Puteri Ixora
Bia Rameshan sebagai Puteri Zadora
Lain-lain pelakon: Kaza, Puteri Sarah, Haniff Karamdin, Liza Abdullah, Hamidah Wahab, Mak Jah


Tags: Drama Putera Katak, Putera Katak, Nora Danish, Slot Lagenda TV9 dan TV3, Nora Danish drama.Logo Putera Katak, Lirik Putera Katak, Slot Baru Gantikan Ulik Mayang, Ulek Mayang habis, Kesudahan Ulek Mayang, Episod Pertama Putera Katak, Kesudahan Putera Katak, Gambar Nora Danish, Foto Nora Danish Terbaru

No comments:

Post a Comment

Komen di sini

Kongsi post yang anda SUKA ini di FACEBOOK & media sosial lain dengan rakan anda.Arkib