Sinopsis Filem World War Z + Video Trailer


Sinopsis dan Plot Cerita World War Z (2013)

Apa yang akan berlaku apabila Zombie bermaharajalela di dunia ini? Bagaimana kita mampu menjalani kehidupan seharian kita? Dapatkah manusia meneruskan survival dalam dunia yang ganas dan menakutkan?

Persoalan inilah yang cuba disingkap dalam  filem aksi hebat terbaru lakonan Brad Pitt, World War Z . Filem ini mengetengahkan kemungkinan zaman masa hadapan bagaimana sekiranya dunia yang kita duduki sekarang ini berada dalam taklukan bangsa zombie (mayat hidup).

Kisah ini digambarkan berlaku pada waktu sepuluh tahun setelah Zombie menguasai dunia. Di sinilah pentingnya watak seorang petugas di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu yang berdedikasi, Gerry Lane (Brad Pitt),  yang terus berusaha memerangi epidemik ini, agar tidak terus merebak ke seluruh pelusuk dunia.

Gerry terpaksa bersaing dengan waktu bagi menghentikan pandemik Zombie yang hampir memusnahkan segala-galanya termasuk tentera dan seluruh populasi dunia. Dia harus bergerak cepat sebelum manusia di dunia ini pupus. Mampukah Gerry melakukannya? Cukupkah masa untuknya menyelamatkan dunia?

Lane, bersama bantuan pasukan PBB, kemudiannya mereka berusaha memerangi para zombie yang menggila.

Info World War Z (2013)
Pengarah: Marc Forster
Penulis : Matthew Michael Carnahan (screenplay), Drew Goddard (screenplay)
Pelakon: Brad Pitt, Mireille Enos, James Badge Dale

Pilihan Berkaitan:


Tags:Sinopsis Filem World War Z + Video Trailer, Lirik Lagu, lyrics, mp3 download, youtube mp3, lagu lagu baru, lagu terbaru, video, free download mp3, Lagu melayu, lagu Inggeris

No comments:

Post a Comment

Komen di sini

Kongsi post yang anda SUKA ini di FACEBOOK & media sosial lain dengan rakan anda.Arkib